Ok

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies. Ces derniers assurent le bon fonctionnement de nos services. En savoir plus.

Clint-clau ! l’Occitan en imatges, per Joan-Ive Agard

Diu e Adam en oc.jpg
 
Adiu brave monde,
Quò es l’estiu, lo temps de las vacancas… Pradelatz en Occitania, ò restatz en Occitania. Mas mesfiatz-vos ! Parle de l’Occitania din son ensemble linguistic e culturau: de las Costas de Gasconha, aus valadas alpinas italienas, de l’Auvernha a la mar Miegterranenea, dau Limosin au Val d’Aran en Espanha.
Voletz m’ajudar a recensar los diferentes utilisatges de la cultura occitana e de sa linga (de sos dialectes) dins l’espaci public ? ‘Laidonc,  prenetz vòstre telelòne « fin », o planbe vòstre aparelh fotografici digitau e prenetz una fotò : que siá un drapeu occitan que flissona davant una mairaria occitana ; que siá un ordinari  perigòr jos-titolat en Occitan au restaurant, que siá un paneu de sinhalizacion d’un vilatge en Gascon ; que siá una fiera gileta toristic en Auvernhat ; que siá una ensenha de comerci en Provençau ; que siá un guide toristic en Lengadocian…
Que la lenga siá usada d’un biais coerent o non, normalizat o pas, quò li fai ren, nostra estudi recensa tots los cas possibles.
Per lòrs, prenetz la fotò e mandatz-la a l’adreça electronica seguenta :
calupanoc@orange.fr
Mas auriá mestier de tres informacions de contexte associadas a vostra fotò :
La data de la presa de la fotò
Lo liuòc
Una breva descripcion dau subject (per exemple : « ordinari d’un restaurant »)
Segur, la participacion a quela enquesta implica un totau benevolat, cò que signifia que abandonatz los drechs de la fotò que preneretz.
Grand mercés  per vostra participacion.
Plan coralament

Joan-Ive AGARD
Sociò-antropològue
p.s. : E coma, sem jamai a l’acialat d’una bona novela, si vesetz un « sinhe occitan » en defòr de la zòna d’estudi, prenetz zo lo en fotò totparier : mesma a Londres, a Koalá Lompor o a Oshoaiá !

Les commentaires sont fermés.